yes, please!!

5.6.2022

Naš fraj dan smo pričele z prespanim zajtrkom. Po jutranji kavici in toastu se je Neža odpravila na druženje z bivšimi sodelavci. Šla je v mesto Avanos na sprehod ob reki Kizilirmak, nato pa na tradicionalno turško kavo in turški kebab. Julija in Sara sta med tem šle po nakupih in preizkusile bazen, ki ga imamo v hotelu. Po dolgem dnevu smo odigrale partijo kart in se odpravile spat.
6.6.2022

V ponedeljek smo se s Tuncayom in prijatelji iz Estonije odpravile na 6 kilometrski pohod skozi Zemi Valley. Bilo je zelo lepo, polno rastlinja. Zaradi neprehodnosti poti pa smo pot žal malo skrajšali. Pohod smo končali v mestu Göreme in tam smo končno poskusile Turkish Baths. Pričele smo z savno nato pa so nas sprejele prijetne gospe ki so nas zdrgnile in naredile milni piling, za konec pa se bazen. Zakon!

 


7.6.2022
V torek smo se po delu in počitku v hotelu odpravile v mesto kjer smo večerjale, spile koktejl in preizkusile turške nargile (shishe). Zanimivo je kako v baru ugasnejo muziko med njihovimi molitvami. Za nazaj pa smo si zaradi pozne ure prvič poklicale taksi. Taksist je bil zelo zabaven starejši moški pot domov pa nas je stala le 8 EUR!

8.6.2022
V sredo nas je po običajnem delu v službi in počitku v hotelu pobral prijatelj Tuncaya in njegova hči in z njimi smo se zapeljali v mesto Ürgüp kjer smo poslušali živo turško glasbo ob skodelicah turškega čaja. Kljub temu, da besedila nismo razumele so nam bile melodije všeč. Za zaključek večera pa smo v hotelu odigrale še vsakodnevno partijo remija.9.6.2022
Četrtek - dan za spremembe. Julija in Sara sta zamenjali podjetja. Julija je šla na samo v turistično podjetje Hereke. Neža in Sara sta bili kar nekaj časa sami v podjetju, strankam sta predstavili tour-e, ki jih ponujamo. Za malico sta jedli njim dobro znan Pide (podobno pici). Po službi smo se odpravile po nakupih za spominke za domov zvečer pa v bližnji trgovinski center kjer smo se ustavile na sufleju in soku.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prvi dnevi v Turčiji

Pohajanje