Zadnji teden

 Petek, 10.6.

V petek smo dan začele z zajtrkom, nato pa smo se odpravile do naših delovnih mest. Sara in Neža sta bili nekaj časa sami in sta pomagali strankam ki so potrebovale informacije glede balonov in drugih aktivnosti, Julija pa se je udeležila Green Tour-a.

Po delu smo se sprehodile po mestu in si ogledale stojnice, ter si privoščile svež pomarančni sok. Zelo zanimivi so se nam zdeli ročno izdelani in porisani izdelki saj za take reči potrebuješ dosti talenta, časa in potrpljenja. Ko smo se vrnile v hotel sta Neža in Julija ustvarjali svojo brošuro in nato smo odšle na večerjo, po tem pa smo odigrale še vsakdanjo partijo kart.


 


Sobota, 11.6.

Na zadnji delovni dan v tednu smo se odpravile z dobro voljo. Delo je potekalo kot po navadi in ker ni bilo veliko turistov smo se družile z našimi sodelavci. Odločile smo se kositi v bližnji restavraciji Pasha kjer smo si vse tri naročile zelo okusne testenine. Po odličnem kosilu smo se odpravile v hotel. Bilo je zelo vroče zato smo se ven odpravile bolj proti večeru. Odšle smo nazaj v Göreme in si na terasi z lepim razgledom privoščile pijačo. Ta večer smo odplesali veliko turških plesov z tamburini ob živi glasbi. Noč smo zaključile z sprehodom in se nazaj v hotel vrnile z taksijem. 

Nedelja, 12.6.

V nedeljo smo prost dan začele z zajtrkom in se nato odpravile v nakupovalni center Nissara kjer smo preživele naš dopoldan. Po nakupovanju smo odšle na kosilo in ker je bilo vroče smo se vrnile v hotel. Julija in Neža so dokončale brošuro, odigrale pa smo tudi par partij remija. Po igranju smo odšle na večerjo, po večerji pa smo imele sestanek z koordinatorjem. Pokazale smo mu brošuro, on pa jo je pokazal še svojemu prijatelju, ki je prav tako učitelj računalništva. Pogovorili smo se o poteku našega zadnjega tedna v Turčiji, nato pa smo se vrnile nazaj v sobo in se hitro odpravile spat.Ponedeljek, 13.6.

Naš dan se je začel že ob 4 uri zjutraj, ker smo odšli gledat vzlete balonov. Koordinator nas je pred hotelom pobral ob 4.45 in skupaj smo se odpeljali do Doline Ljubezni kjer je glavno in največje vzletišče. Balonom smo se lahko približali in zelo zanimivo je bilo videti toliko različnih barv in ljudi! Tuncay nam je povedal da vsak dan vzleti okoli 160 balonov, z njimi pa kar 3.200 ljudi. V hotel smo se vrnile okoli 6 in počakale na zajtrk, po zajtrku pa smo odšle nazaj v posteljo in še malo zatisnile oči. Na kosilo smo odšle v Nissaro in se sprehodile po ulicah Nevsehirja. Po vrnitvi v hotel smo si še malo odpočile, nato pa smo obiskale turško družino. V njihovem domu smo spekle palačinke in skupaj smo se z njimi posladkali na balkonu z razgledom na lepo mavrico. Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prvi dnevi v Turčiji

yes, please!!

Pohajanje