Odhod Alenke in prosti dan

 26.5.2022

Kot vsako jutro smo tudi danes odšle na avtobus proti Goreme ob devetih zjutraj. Na avtobusni postaji smo se poslovile od profesorice Alenke Vodopivec, ki je bila z nami prve najtežje dni v drugi tuji državi. Sara in Julija sta odšli na Red tour katerega se je Neža udeležila že prejšnji teden, zato je dan preživela v pisarni podjetja. Po večerji smo z Tuncayom in fantoma iz Estonije imele učne ure turščine. Spoznali smo pogostejše turške besede, s katerimi se srečujemo tudi v agencijah. 


27.5.2022

Dopoldan je potekal kot običajno zjutraj smo odšle na delo in se nazaj v hotel vrnile ob 16ih. Danes smo imele prost popoldan, zato smo odšle v bližnji shopping center malo po nakupih. Po večerji pa smo si ogledale film "We're the Millers". 

28.5.2022

Kot vsakdan smo zjutraj odšle na delo in se v hotel vrnile ob 16ih. Po napornem tednu smo si ta popoldan odpočile in zaspale za eno urco. Sprehodile smo se po mestu in obiskale nekaj trgovinic. Ker je nedelja naš prvi prost dan smo kartale in se pogovarjale do dveh zjutraj. 

29.5.2022

Prespale smo zajtrk, zato smo se na zgodnje kosilo odpravile v bližnji shopping center Nissara. Sprehodile smo se tudi po trgovinah, nato pa nadaljevale pot do drugega shopping centra Forum Capadoccia. 

30.5.2022

Imeli smo CULTURAL DAY, skupaj s fantoma iz Estonije smo se odpravili po turističnih vendar ne obljudenih točkah Kapadokije. Pred hotelom nas je pobral kombi, v Goreme pa smo pobrali še Ramazana - drugi koordinator za program Erasmus+. Izlet je bil zanimiv, bili smo na veliko točkah z lepim panoramskim razgledom, zraven pa izvedeli še nekaj o zgodovini krajev. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prvi dnevi v Turčiji

yes, please!!

Pohajanje